PERMANENTE MAKE-UP

Laat je onder handen nemen door onze pmu specialist, Marisa. Zij heeft 10 jaar ervaring in het plaatsen van permanente make-up. 

Zij gaat je begeleiden en het juiste advies geven om zo samen tot een prachtig resultaat te komen. 

brows.png

ONZE BEHANDELINGEN

POWDERBROWS

powderbrows.png

EYELINER

eyeliner-pmu.png

DEEPLINER

deepliner.png

MICROBLADING

microblading.png

POWDERBROWS

Powderbrow is een nieuwe techniek voor semipermanente make-up die wordt toegepast met een machinale nanonaald.

Je nieuwe wenkbrauwvorm wordt eerst getekend met een potloodje waardoor je vooraf al de vorm ziet die je krijgt. Zo voorkom je dat je te dikke of te dunne wenkbrauwen krijgt. De wenkbrauwen worden vooraf ook met een pincet geëpileerd.

 

Duur: 1 à 2 uur 

 
 

EYELINER

Vermijd dagelijkse struggles met het aanbrengen van  eyeliner dankzij de nieuwe semipermanente make-uptechniek voor eyeliner & designliner! Deze eyeliner wordt aangebracht met een machinale nanonaald. 

 

De eyeliner is wat dikker en opvallender dan de deepliner en is geschikt voor dames die dagelijks een eyeliner gebruiken. Dit wordt net aan de grens van de wimpers gezet waardoor de wimpers veel voller lijken. De designliner is de klassieke eyeliner met een wing. Dit is niet geschikt voor dames boven de 40 jaar die zware oogleden hebben.

Let op, indien men lenzen draagt is het handig om een lenzendoosje mee te brengen om de lenzen erin te steken. Tijdens de behandeling mogen de lenzen niet in de ogen blijven.

Duur: 1 à 2 uur 

DEEPLINER

Deepliner is een semipermanente make-up techniek toegepast met een machinale nanonaald. De behandeling wordt beschouwd als niet pijnlijk door de meesten, maar wordt als pijnlijk beschouwd bij dames met een zeer lage pijngrens. 

Let op, indien men lenzen draagt is het handig om een lenzendoosje mee te brengen om de lenzen erin te steken. Tijdens de behandeling mogen de lenzen niet in de ogen blijven.

Duur: 1 à 2 uur 

 
 

MICROBLADING

Microblading is een hairstroketechniek voor semipermanente make-up die wordt toegepast met ultradunne naaldjes die een mesje vormen
in een manuele pen.

Je nieuwe wenkbrauwvorm wordt eerst getekend met een potloodje waardoor je vooraf al de vorm ziet die je krijgt. Zo voorkom je dat je te dikke of te dunne wenkbrauwen krijgt. De wenkbrauwen worden vooraf ook met een pincet geëpileerd.

Duur: 1 à 1,5 uur 

 

VAAK GESTELDE VRAGEN ROND PERMANENTE MAKE-UP

Wat is permanente make-up?


Bij permanente make up, ook wel semi-permanente make up, micropigmentatie, dermopigmentatie of beauty tattoo genoemd, wordt door middel van een naald pigment in de dermale huidlaag gebracht. Wij werken uitsluitend met hoge kwalitatieve, hypoallergene minerale pigmenten. Deze staan onder zeer strenge eisen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid en zijn goedgekeurd door de GGD (Gemeenschappelijke gezondheidsdienst).
Waarom permanente make-up?


Permanente make up is de oplossing om er op elk moment van de dag fris en verzorgd uit te zien. Dit is toch wel de wens van elke moderne vrouw. Meestal hebben we weinig tijd om ons elke dag op te maken. Maar met permanente make up bent u zo klaar !
Is permanente make-up veilig?


Ja zeker. Er wordt telkens gewerkt met een nieuwe steriele naald dat pas uit de verpakking gaat als de behandeling start. Voor en na elke behandeling wordt alles steeds steriel gemaakt. Bij een eyeliner wordt er gewerkt op gesloten ogen. Door de stretching dat ik op de ogen uitoefen, is het onmogelijk om uw ogen te openen, dus is er geen gevaar dat ik je ogen prik. De gebruikte pigmenten zijn zeer streng gekeurd en van heel goede kwaliteit en zijn zeer geschikt voor medische pigmentatie en gelaat.
Is permanente make up of micropigmentatie hetzelfde als een Tattoo?


Nee absoluut niet ! Bij een tattoo gaat de naald dieper in de huid, de machine is veel krachtiger waardoor deze niet geschikt is voor het gezicht, je zult meer pijn ervaren en er is kans op migratie ! Ook de inkt dat daarbij gebruikt wordt is niet geschikt voor het gelaat.
Is permanente make-up bedoeld voor avond make-up?


Nee, permanente make-up mag nooit bedoeld zijn voor uw avond make-up. Permanente make-up is bedoeld om stralend voor de dag te komen.
Indien u een avondje wilt stappen, kunt u de make-up zelf bijtekenen. Er zijn (medische) grenzen aan het plaatsen van permanente make-up.
Voor wie wordt permanente make up aangeraden?


 • Bij brildragers is het vaak een probleem om het zelf te tekenen.
 • Voor mensen met weinig of geen wenkbrauwen ( Alopecia ).
 • Als je een onduidelijke lipcontour hebt, kun je deze door middel van lip shaping in een natuurlijke kleur weer optisch voller maken.
 • Voor sportieve en of actieve mensen.
 • Indien je allergisch bent op traditionele make-up.
 • Bij schisis ( hazenlip ) kan de symmetrie van de lip vorm hersteld worden.
 • Indien je een chemokuur moet ondergaan, kun je daarvoor je wenkbrauwen laten zetten, zodat je bij haarverlies geen 'kaal' gezicht hebt.
Waar moet ik op letten vooraleer ik kom voor een permanente make-up behandeling?


 • Drink minstens 24u voor de behandeling geen alcohol. Dit kan de gevoeligheid en doorbloeding van de huid enorm verhogen waardoor het pigment door de bloeding minder pakt.
 • Het gebruik van visolie en Vitamine E een week voor behandeling stopzetten
  (werkt bloedverdunnend ).
 • Wacht 8 weken na plaatsen van botox of fillers.
 • Kom minstens 1 maand voor u op reis gaat naar de zon of erna.
 • Wenkbrauwen tot 3 dagen voor behandeling niet waxen.
 • Probeer koffie te vermijden omdat dit oppeppend werkt en de werking van verdovende crème verminderd.
 • Indien u bloedverdunners neemt kunt u in overleg met uw arts de behandeling enkele dagen voor de behandeling stopzetten. Stop nooit zonder uw arts te raadplegen!
 • Bij gebruikt van bepaalde medicijen zoals antibiotica of vochtafdrijvers zoals cranberrysap ( tegen blaasontsteking ) en het gebruik van cortisonen.
  kan de behandeling best nog wat uitgesteld worden.
 • Een glaasje appelsap zorgt ervoor dat het bloed iets dikker wordt.
 • Een pijnstiller mag maar geen aspirine (bloedverdunnend). Pijnstillers die wél mogen: perdolan, dafalgan, paracetamol.
 • Bij diabetes, attest van goedkeuring door dokter gewenst.
Doet permanente make-up pijn?


Hoewel ik met het allernieuwste apparaat werk en met goede naalden kan ik niet garanderen dat het voor iedereen pijnloos is. De meeste mensen ervaren het eerder als onaangenaam. De gevoeligheid ligt bij iedereen anders. Ik probeer daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.
Meestal ervaart men aan de ogen dat het vervelend kriebelt door de trilling op de wimperhaartjes.
Naar het midden toe kan het ook zijn dat u een niesbui krijgt omdat de sinus-lijn geprikkeld word.
Andere factoren als stress, vermoeidheid, ongesteld of het drinken van koffie kunnen de pijnprikkels stimuleren.
U doet er dus goed aan om zoveel mogelijk te ontspannen, u bent in goede handen
Ik heb gevoelige ogen, is permanente make-up voor mij mogelijk?


Dat is zeker mogelijkl! Het wordt zelfs door vele (oog)artsen aangeraden.
Ik neem medicijnen, kan dat samen met permanente make-up?


Het beste is om het vooraf te melden welke medicijnen je inneemt. Vaak is er geen probleem, maar soms is het echter aangeraden om de behandeling even uit te stellen.
Ik ben zwanger, mag ik dan permanente-make up laten plaatsen?


De gebruikte pigmenten zijn in principe niet schadelijk voor uw kindje, maar je kan het best uitstellen tot na de bevalling/ borstvoeding.
Uw lichaam is tijdens deze periode in verhoogde staat van alertheid waardoor elke poging van het binnendringen van een vreemde stof door het lichaam wordt afgestoten. Het pigment blijft moeilijk in de huid.
Hoe lang blijft permanente make-up zitten?


Over het algemeen blijft permanente make up 2 tot 5 jaar zitten. Celvernieuwing, afweersysteem, UV stralen, medicijn gebruik ea...hebben een invloed op het pigment. Ook veel hangt af van de gekozen kleur, hoe lichter de kleur, hoe sneller deze verdwijnt.
Bij de fijne haartjes-techniek bij wenkbrauwen wordt er minder diep gewerkt voor een natuurlijk resultaat waardoor het pigment ook sneller vervaagt.
Het is aangeraden om de eyeliner om de 2 jaar op te frissen en de wenkbrauwen jaarlijks.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?


Voor een mooi resultaat heb je 2 a 3 behandelingen nodig. Het is beter om opbouwend te werken ipv het in 1 keer aan te brengen.
De kleur is intenser en langduriger met 2 behandelingen en er kunnen nog bijwerkingen uitgevoerd worden.
Wanneer kan permanente make-up niet?


 • Bij diabetes (enkel bij goedkeuring van behandelende arts)
 • Bij zwangerschap of borstvoeding.
 • Bij innemen van bepaalde medicijnen zoals antibiotica, vochtafdrijvers zoals cranberrysap tegen blaasontsteking, bloedstollingsproblemen....
 • Bij koorts.
 • Indien de huid verbrand is van de zon.
 • Tijdens chemo of bestraling (best 6 maanden wachten en eerst bespreken met je arts).
 • Bij koortsblaasjes of scheurmond of andere wondjes kan een lipbehandeling niet.